Thursday, April 28, 2016

Class FOREXMUDAHBYJO (EXPERIENCE & REVIEW)

FOREXMUDAHBYJO.

As'salam semua.
Mungkin ada yang tak tahu atau masih tertanya-tanya "Apa itu trading forex?".Ye,macam apa yang aku fikir kan sebelum ni la. zero ok!langsung tak tahu apa la forex ni. tapi skrg alhamdullilah semua dah terjawab. Yay! aku dapat belajar forex dgn cara mudah di kelas forexmudahbyjo.

Kat sini aku nak cerita serba sedikit tentang forex.jangan kata pengalaman, review review sekali aku bagi.Ok,dah lama aku teringin nak tahu tentang forex ni.Nak tahu tentang forex ni bukan la boleh belajar tanpa guru,ye dak?Nak dijadikan cerita.Wife aku ni follow blogger yang cik epal tu.Rupa nya husband dia sendiri ada buat kelas forex.

Forexmudahbyjo,Iye berbulan bulan aku dok tgok hashtag dia. review review dia dkt instagram apa semua.Hati makin tak sabar lah nak tahu kan.Sebelum aku belajar, dalam fikiran aku forex ni susah. Dan perlu mengadap 24jam.bila dah belajar, semua yang aku fikir sebelum ni semua tak betul! haha. forex mudah kalau korang betul dgn cara & teknik nya. dan tak perlu pun mengadap 24jam, cukup la setakat jeling-jeling manja gitu.weekend forex market mmg close. so mmg tak terikat pun. 

Secara jujur,duit yang aku pergi belajar ni memang duit gaji aku. and sikit pun aku tak rasa rugi utk belajar dgn masta jo.Sebab keputusan aku skrng ni akan mpengaruhi masa akan datang aku.

Kenapa pilih forexmudahbyjo? kan banyak kelas forex.Ok meh nak cerita.

1)Forexmudahbyjo ni sentiasa ada bsama kita once kita dah jadi pelajar nya.Sentiasa ada saat kita memerlukan bantuan. kira nya mcm mbimbing kita sepanjang hayat lah. hehe.Kenapa?Ok nanti kat bawah aku cerita eh.

2)Bukan sahaja sesi face to face disediakan.Bagi korang yg dok jauh dri KL pun boleh je belajar dgn masta jo, jangan risau jangan frust dulu. forexmudahbyjo ada juga sediakan sesi "Online". ha bagus kan bagus kan? Selalu masta jo akan update kat instagram tarikh2 kelas. suka hati korang la nak ambil kelas yang mana.

3)Once korang dah disahkan pelajar masta jo, sebelum kelas masta jo akan email kan note dekat korang.Point2 untuk kenal forex semua ada dalam tu.dan.. Sila lah khatam kan before kelas ye. Untuk memudahkan lagi korang nak faham masa kelas nt.

4)Yang lagi aku suka. dalam satu sesi kelas, dia tak ambil ramai pun. Maximum 5orang je. sebab masta jo tak nak dalam kelas tu ramai2, dia nak focus kat korang yg ada tu senang sikit. 

forexmudahbyjo
Tarikh yang aku sentiasa ingat. 27/3/2016, Alhamdullilah aku diberi kesempatan utk hadir dalam kelas face to face masta jo.

Tiba waktu kelas,hati korang mmg la bdegup kencang. nervous kot! Tapi relax je, once dh jumpa masta jo. perasaan nervous semua tu lesap. hilang mana tak tau. haha. Yang ada perasaan happy bila belajar dgn dia. Bila kita happy belajar ngan dia, lagi la mudah nak faham. Jangan risau, kalau ada tak faham terus tanya je dia. takde dia nak mrh. Masta jo lagi suka bila org btanya apa yang tak faham. dia nak korang faham je.
 

Forex Online Trading

Santai and relax je kelas dia. habis kelas boleh lah tangkap2 gambar ngan dia & kawan2 korg tu. boleh bincang dgn kwn2 korg tu, pendapat masing2 apa semua.Lepas balik dri kelas,confirm lah ada yang msh tak faham. apa lagi dh start guna real account. tipu lah 100% faham dlm masa sehari.Takpe,sabar jangan cpt cemas. group telegram forexmudahbyjo sentiasa aktif. tanya je confirm ada yang tolong korang.kawan2 dalam group tu semua baik baik. Kalau rasa malu sgt nk tnya kat situ, takde hal. apa lagi, pm terus la masta jo kita tu. haha


16 april 2016 Follow up forex mudah by jo

Sebab tulah aku ada ckp kat atas tu, once korang dh join forexmudahbyjo sentiasa ada ngan korang. belum lagi aku cerita sesi follow up kan? Dalam beberapa bulan sekali masta jo akan buat sesi follow up. Aku galak kan pergi lah. sbb banyak lagi ilmu korg boleh belajar.Bukan kena bayar pun tau sesi follow up tu. boleh tangkap gambar and buat pot luck lagi. haha. Oh ye, Bukan kelas je ada online ok. follow up pun boleh buat secara online. teruja kan? 

Aku pun baru lagi dalam forex ni. tapi alhamdullilah banyak benda aku dah belajar & faham.Dalam bidang trading forex ni,korang kena faham mesti ada loss. tapi apa yg aku belajar mcm mana kita nak counter balik loss kita & mcm mana kita nak belajar emosi kita bila loss.jujur aku ckp,sebelum trade dalam forex korang kena faham apa itu money management. benda ni sgt penting. Sebab melalui money management ni lah korang akan tahu profit & loss korang berapa. minimize kan loss,maximize kan profit.

Sekian review & pengalaman aku tentang forex.Alhamdullilah aku tak salah pilih guru forex,yang paling penting forexmudahbyjo adelah satu satunya kelas bimbingan sepanjang hayat korang. Belajar la smpai faham & berjaya. 

"FMBJ" JOFLIAM
Thank you #forexmudahbyjo. Moga kita semua terus success.

BY:AKIM

7 comments:

Lea Azleeya said...

wahh wahh menarik lor... hurmm...

Eera wa said...

ye menarik kan :)

Poliklinik Azhar Bangi said...

betull.. belajar sampai faham and berjaya.

Meh, jemput baca review kita

https://mommyyusrynonie.wordpress.com/2016/04/27/fmbj-and-i/

Carl Dani said...

nice entry, selamat berblog...

mohd farizul said...

Kipidap !

adzlinda azran said...

👍👍👍👍

Ismi Maizura said...

menarik baca.. :)